< Αγαπητές Leaders,

Έχουμε δημοσιεύσει μία δήλωση στην ιστοσελίδα μας και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο Black Lives Matter: “Ένα βίωμα”.

ΕΛΛΗΝΙΚΆ 
ENGLISH
DEUTSCHE  
FRANÇAIS
ESPAÑOL

Θα θέλαμε να εξηγήσουμε γιατί τη γράψαμε.

Το Black Lives Matter είναι ένα παγκόσμιο αντιρατσιστικό κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν συντάσσεται με κανένα πολιτικό κόμμα. Υπάρχει για να εξασφαλίζει τη θεμελιώδη ανθρωπιά έναντι των έγχρωμων ανθρώπων.

Ο συστημικός ρατσισμός είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, όπως αποδεικνύεται από τις εκθέσεις και τα άρθρα στο τέλος αυτής της επεξήγησης, αλλά και από τις πρόσφατες διαμαρτυρίες σε κάθε ήπειρο. Ο συστημικός ρατσισμός αποτελεί παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων που διασταυρώνεται με το δικαίωμα θηλασμού, επειδή έχει δραματικά αρνητικό αντίκτυπο στην ικανότητα των Συμβούλων της LLL να πραγματοποιήσουν την αποστολή της LLL. Περιορίζει δραματικά τον αριθμό των μωρών των οποίων οι ζωές μπορεί να επηρεαστούν θετικά από την υποστήριξη θηλασμού που προσφέρεται από μητέρα-προς-μητέρα / γονέα-προς-γονέα.

Είμαστε μία οργάνωση που έχει ως βάση και επίκεντρο την αποστολή της και επιτρέπουμε τη συνεργατική δράση και την υποστήριξη όταν αυτό εξυπηρετεί την αποστολή μας.

Αφού διαβάσετε τη δήλωση της LLLI Black Lives Matter: «Ένα βίωμα», ορισμένες Leaders μπορεί να πιστέψουν ότι «Αυτό ακούγεται πολιτικό. Πότε έχουμε σύγχυση σκοπών (mixing causes)  και πότε όχι; ” Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα από μόνα τους δεν είναι πολιτικό θέμα. (Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων απαιτούν πολιτικές αποφάσεις και εκεί είναι που ποικίλλουν οι απόψεις.) Επειδή η αποστολή μας περιλαμβάνει την ατομική και δημόσια υγεία των μητέρων και την υγεία των μωρών, είναι πολύ πιθανό ότι θα υπάρξουν στιγμές που η αποστολή μας συναντά παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων ή ανάγκη για την υποστήριξη τους. Όταν συμβαίνει αυτό, υπάρχει *μια ευκαιρία* να μιλήσουμε για την προώθηση της αποστολή μας, και ειδικά εάν μια παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων την εμποδίζει σημαντικά. Ωστόσο, είναι μόνο *μια ευκαιρία* να μιλήσουμε και να μοιραστούμε τις ανησυχίες και τις αξίες μας. Πρέπει να εξισορροπήσουμε τον κίνδυνο του να μην φτάνουμε πλέον σε ορισμένες οικογένειες εάν μιλάμε, με τον κίνδυνο να χάσουμε άλλες οικογένειες, οι οποίες δε θα ζητήσουν την υποστήριξή μας εάν δεν το κάνουμε. Δεν υπάρχει μαθηματικός τύπος για να καθορίσουμε πότε να μιλήσουμε ή να ενεργήσουμε. Ίσως να μην επιλέξουμε να μιλήσουμε για κάθε περίπτωση παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων που παρεμβαίνει στο θηλασμό (υπάρχουν τόσες πολλές). Θα μπορούσαμε να αποφασίσουμε ότι όπου οι παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι παγκόσμιες, βαθιές, επιδεινώνονται και παρεμποδίζουν σοβαρά την αποστολή μας, δεκαετία ανά δεκαετία, τότε το να κάνουμε μια δήλωση σχετικά με αυτό είναι η απαραίτητη και αναλογική ανταπόκριση, προκειμένου να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε περισσότερες μητέρες και οικογένειες που θα θηλάσουν στο μέλλον.

Η ίδια η LLL κατηγορήθηκε για συστημικό ρατσισμό τις προηγούμενες δεκαετίες, τόσο από μέσα όσο και από έξω. Ως μεμονωμένες Leaders και ως οργάνωση πρέπει να αναρωτηθούμε “Πού υπάρχει διάκριση εντός της LLL;” και “Πώς διαιωνίζουμε συστήματα που λειτουργούν ενάντια στις έγχρωμες οικογένειες;” Πρέπει να βρούμε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και να δράσουμε ανάλογα με ό, τι μάθουμε.

Αφού λάβαμε υπ’ όψιν όλα τα παραπάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι το να παραμείνει σιωπηλό για αυτά τα πρόσφατα γεγονότα και τα υποβόσκοντα ζητήματα θα έστελνε το μήνυμα ότι η LLLI δεν ενδιαφέρεται για τον ρατσισμό ή τις επιπτώσεις του στον θηλασμό και αυτό θα έδινε μια διαστρεβλωμένη άποψη για το ποιες είμαστε.

Έχουμε πλήρη επίγνωση των άλλων καταπιέσεων και συστημικής βίας που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, που σημαίνει ότι οι κοινότητες δεν έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και υποστήριξη για τον θηλασμό. Το Διοικητικό Συμβούλιο της LLLI σκοπεύει να ξεκινήσει συζητήσεις με τις Συντονίστριες των Περιοχών ( DCE Administrators) και τις Συμβούλους για να δούμε όλοι μαζί πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε.

Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχόλια και τις ερωτήσεις σας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της LLLI

Μερικοί σύνδεσμοι για περισσότερες πληροφορίες:

Από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Mars Lord και η Nova Reid μιλούν για τη θνησιμότητα έγχρωμων μητέρων, την τοξική καλοσύνη και την αποκάλυψη του ιατρικού ρατσισμού
https://audioboom.com/posts/7559737-more-than-just-birth-black-maternal-mortality-toxic-kindness-and-uncovering-medical-racism-with?fbclid

Επίσης από το Ηνωμένο Βασίλειο, Πρέπει να μιλήσουμε για τη φυλή από τη φοιτήτρια μαιευτικής, Alicia Burnett

‘We Need to Talk about Race’: A reflection on the RCOG’s International Women’s Day conference

Από την Αυστραλία, η Cherisse Buzzacott γράφει για το IndigenousX  για τη δική της εμπειρία τοκετών ως μαία των Αβορίγινωνhttps://www.theguardian.com/profile/cherisse-buzzacott

Από τη Γουατεμάλα, αυτό το άρθρο αναφέρει ότι η θνησιμότητα μητέρων είναι 2,2 φορές υψηλότερη στον αυτόχθονο πληθυσμό από ό, τι στους μη αυτόχθονες πληθυσμούς
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/258930/ccsbrief_gtm_es.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Από τις ΗΠΑ, αυτό το άρθρο εξηγεί πώς ο ρατσισμός επηρεάζει την έναρξη του θηλασμού και τα ποσοστά διάρκειας μεταξύ των έγχρωμων γυναικών
https://lacted.org/questions/experiences-of-racism-and-breastfeeding-rates-among-first-time-mothers/?fbclid

Ο συγγραφέας και δημιουργός της Έγχρωμης Εβδομάδας Θηλασμού (Black Breastfeeding Week) των ΗΠΑ, Kimberly Seals Allers, έκανε μια παρουσίαση στο Ετήσιο Συνέδριο της UNICEF BFI 2019 στο Ηνωμένο Βασίλειο – «Τα βιώματα των έγχρωμων (BAME) γυναικών στον τοκετό και τον θηλασμό».
Είναι διαθέσιμη για παρακολούθηση εδώ: Watch Kimberly Seals Allers’ 2019 Annual Conference presentation: “The lived experience of BAME women in birth & breastfeeding” –
Baby Friendly Initiative https://www.unicef.org.uk/babyfriendly/bame-women-in-birth-and-breastfeeding/

Η La League International υποστηρίζει τη διεθνή προσπάθεια να εξασφαλισθεί η θεμελιώδης ανθρωπιά έναντι όλων των έγχρωμων ανθρώπων. Η La Leche League International δεν είναι αντιπρόσωπος ή συνεργάτης, ούτε σχετίζεται νομικά με το ίδρυμα Black Lives Matter Foundation.